Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Komt het behangpapier los op het gelijkvloers? Brokkelt de pleister daar van de muren? Dan heb je waarschijnlijk een probleem met opstijgend vocht.


Komt het behangpapier los op het gelijkvloers? Brokkelt de pleister daar van de muren? Of staat er water in de kelder? Dan kruipt het grondwater langzaam maar zeker je huis binnen.

Wanneer je te kampen hebt met opstijgend grondwater, dringt water uit de bodem door tot diep in de poriën van de bakstenen en voegen. Hierdoor worden de muren in je woning aangetast en het pleisterwerk en behang komen los.

Loskomend behangpapier, afbrokkelende verf, witte zoutkringen,… Vaak zorgt opstijgend vocht voor problemen aan je pleisterwerk. Vocht verdampt en zouten kristalliseren waardoor ze tot tien keer in volume kunnen uitzetten. Door die chemische reactie kan je pleisterwerk of behang loskomen. Zeer vervelend, en niet in 1-2-3 opgelost!

Omgekeerd effect

Door het beschadigde oppervlak opnieuw te verven, ga je de oorzaak niet verhelpen. Integendeel, je maakt het alleen maar erger. Verf activeert de zouten, waardoor je schade nog groter wordt. Opnieuw bepleisteren dan maar? Ook dat heeft geen zin. Dit is slechts een tijdelijke oplossing: binnen de kortste keren zijn de vochtplekken terug zichtbaar. Tijd om je probleem dus grondig aan te pakken!

Enige oplossing

De juiste behandeling van opstijgend vocht is heel belangrijk. Niet enkel voor de structuur van je huis, maar ook voor je eigen gezondheid.

Noaqua test jouw muur met de enige betrouwbare methode: de calciumcarbidetest. Hiermee sporen we hygroscopische zouten op en controleren we de vochtigheid van de muur. Wanneer we de resultaten hebben, beginnen onze vakmannen aan het echte werk: je muur injecteren met een waterafstotende vloeistof. Als je muur voldoende is uitgedroogd, brengen we een noppenfolie aan. Die zorgt ervoor dat je pleisterwerk beschermd blijft tegen hygroscopische zouten. Nadien krijgt je muur een nieuwe pleisterlaag, en is hij terug helemaal droog!

Bij Noaqua zorgen we ervoor dat de schade voor eens en altijd wegblijft. Neem contact op met een van onze ervaren specialisten, en wij zorgen voor een grondige en gratis vochtdiagnose.

Opstijgend vocht is is niet alleen lelijk en vervelend. Maar ook erg ongezond. Onze technisch adviseurs komen gratis bij je langs om de geschikte behandeling tegen het opstijgend vocht te bepalen. Bel vandaag nog voor een afspraak!