Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Veel voorkomende oorzaken van vochtproblemen


OPSTIJGEND VOCHT

Vochtproblemen kennen vele oorzaken en zijn over het algemeen moeilijk te verhelpen. Hier komt nog eens bij dat de plaats waar het vocht zich bevindt vaak niet overeenkomt met de plaats van het eigenlijke probleem. Wij zetten de voornaamste boosdoeners even op een rijtje.

Opstijgend vocht

Een waterkering is een middel om opstijgend vocht tegen te houden. Als deze foutief of zelfs niet geplaatst wordt, kan vocht zich een weg banen door je muren. Dit tot wel anderhalve meter hoog.

Waterlek

Lekkage kan voorkomen aan je verwarmingssysteem, je waterleiding en je afvoerbuizen. Lekkages zijn meestal klein, maar kunnen grote gevolgen hebben. Laat daarom dus een lekdetectie uitvoeren om het probleem zo snel mogelijk op te sporen.

Doorsijpeling via dak

Een slechte of verouderde dakconstructie kan ook leiden tot vochtproblemen. Dit kan te wijten zijn aan een lek (door scheuren of barsten) of kan te maken hebben met de dakgoten die het regenwater niet goed opvangen of afvoeren.

Koudebruggen

Daar waar je isoleert of isolatiemateriaal plaatst, kunnen koudebruggen ontstaan. Koudebruggen, ook wel warmtebruggen genoemd, zijn zwakke plaatsen in je isolatie die ervoor zorgen dat warmte grotendeels verloren gaat.

Gebrekkige ventilatie

Laat je woning voldoende verluchten zodat het vele vocht dat vrijkomt (door onder andere jij die erin leeft) kan ontsnappen en vervangen worden door verse lucht.

Overtollig bouwvocht

Bij nieuwbouw heb je te maken met heel wat bouwvocht. Dit gaat over het algemeen over zo’n 3.000 à 5.000 liter. Het is daarom erg belangrijk om je woning voldoende te laten uitdrogen. Sluit geen vocht op door te vroeg afwerkingsmateriaal te plaatsen. Begin dus niet te gauw te schilderen, behangen, etc.