De juiste diagnose


Het oplossen van je Opstijgend Vocht probleem begint bij het stellen van een correcte diagnose.

 • Een van onze technisch adviseurs komt bij je thuis en bekijkt de oorzaak en oplossing voor je probleem. In tegenstelling tot veel collega's werken we niet met zelfstandige verkopers die vaak op commissie werken.
 • Omdat een correcte diagnose cruciaal is maakt Noaqua gebruik van de meest betrouwbare vochttest, de Calcium Carbide Test. NoAqua is trouwens de enige vochtexpert die gebruik maakt van deze test.
 • Na ons bezoek bezorgen we je binnen de 48u een prijsvoorstel. Heb je geen vochtprobleem dan zeggen we dat ook!

Uitvoering werken


Op het eerste gezicht lijkt het behandelen van opstijgend vocht simpel. Je boort een rij gaatjes in de muur en spuit er een product in. Maar helaas, zo eenvoudig is het niet.

 • Voor een blijvend resultaat is expertise een absolute must. Daarom worden alle werken uitgevoerd door eigen vakmensen, gespecialiseerd in vochtbestrijding.
 • Op basis van de resultaten van onze vochttest en andere factoren berekenen we de juiste boordiepte, afstand en grootte van de gaatjes, het patroon, de beste boorhoek,...
 • Pas wanneer de muren droog zijn starten we met de afwerking ervan. Op deze manier kunnen we een blijvend en perfect resultaat garanderen.

Wat we je garanderen


We laten geen enkele klant in de kou staan. Ook niet nadat de werken uitgevoerd zijn. De +500 gezinnen die we jaarlijks verlossen van hun vochtprobleem zullen dat enthousiast bevestigen.

 • Stelt er zich na de werken toch nog een probleem dan lossen we dat op. Meer nog, bij Noaqua kan je rekenen op 30 jaar garantie op de injecteringswerken!
 • We voorzien standaard een nacontrole van de werken wanneer de muur niet onmiddellijk afgewerkt kan worden.
 • We garanderen je dat wanneer jouw muur na 1 jaar (afhankelijk van dikte muur) droog is dat deze ook na 30 jaar nog droog zal zijn.

Vraag je Gratis Diagnose.

" Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose van je vochtprobleem.

Veel gestelde vragen over

Opstijgend Vocht


Wat is opstijgend vocht?


Bij opstijgend vocht dringt water uit de bodem door tot diep in de bakstenen en voegen. Het water klimt langzaamaan ook naar boven in de muur.

Het is een van de grootste oorzaken van vochtproblemen in gebouwen. Vooral traditioneel metselwerk en kelders hebben er last van.

De juiste behandeling kiezen.

Hoe diep en snel het vocht doordringt, hangt onder meer af van:

 1. Porositeit en dichtheid van het bouwmateriaal

 2. Natheid van de bodem

 3. Muurdikte

 4. Zouten in het metselwerk

 5. Verdampingsmogelijkheden


Al die factoren zorgen ervoor dat elk probleem een eigen, specifieke behandeling nodig heeft. Kies je hier niet voor, dan loop je het risico dat jouw vochtprobleem snel terugkeert, of zelfs niet helemaal opgelost geraakt.

Niet zo simpel dus. Om die reden schakel je best specialisten in die een grondige en correcte analyse maken van de situatie in jouw woning.

Zij stellen de juiste diagnose en werken de behandeling uit die het best jouw muren en kelder beschermt tegen opstijgend vocht. Indien uit de analyse blijkt dat je geen vochtprobleem hebt, dan hoef je geen overbodige behandeling te betalen.

Hoe herken je opstijgend vocht?


Opstijgend vocht herken je op meerdere manieren. Vaak is dat zelfs nog maar het topje van de ijsberg. Om het hele probleem bloot te leggen, is een grondige analyse een must.

Opstijgend vocht tast metselwerk aan tot een gemiddelde hoogte van 0,8 tot 1,2 meter. De hoeveelheid vocht neemt af met de hoogte. Dit zijn enkele symptomen waaraan je opstijgend vocht kan herkennen:


 1. Verkleuren en afbrokkelen van pleister

 2. Witte zoutkringen of vlekken

 3. Behangpapier of andere afwerking die loskomt

 4. Schimmels en zwammen

 5. Losse of gebroken plinten

 6. Hoge luchtvochtigheid

 7. Muffe geuren

 8. HoutrotJe kan nu opstijgend vocht snel signaleren, maar de oorzaak ervan is een pak moeilijker te achterhalen. Bovendien doen er heel wat misverstanden de ronde over vochtproblemen.

Wil je zeker zijn van de juiste oorzaak, laat dan gerust een gratis diagnose door onze specialisten uitvoeren. Zo ben je zeker van een correcte analyse van je probleem. Indien uit de analyse blijkt dat je geen vochtprobleem hebt, dan hoef je helemaal niks te betalen.

Wat is oorzaak van opstijgend vocht?


Soms heb je gewoon pech en staat je huis op een slechte plaats, zoals bv. in een gebied met een hoog waterpeil of veel grondvocht. Andere huizen zijn dan weer fout gebouwd of hebben geen of een slechtgeplaatste waterkering.

Vooral oudere gebouwen werden vroeger zonder vochtschermen opgetrokken. Op die manier krijgt opstijgend vocht natuurlijk vrij spel. Toch spoor je de oorzaak van je vochtprobleem niet altijd zo gemakkelijk op.

Doe daarom een beroep op specialisten. Pas als zij na een grondige analyse de juiste diagnose gesteld hebben, kan je een gepaste oplossing zoeken.

Heb je twijfels over de oorzaak van jouw vochtproblemen? Misschien herken je één van deze symptomen ? Neem dan contact op met onze specialisten voor een gratis diagnose. Blijkt uit de analyse dat je geen vochtprobleem hebt, dan hoef je helemaal niks te betalen.

Vraag je GRATIS DIAGNOSE

Bye Vochtprobleem. Hallo Opluchting.
STAP #1
Welk probleem heb je?

Wat zijn de gevolgen van opstijgend vocht?


Opstijgend vocht tast niet alleen je muren en pleisterwerk aan, maar ook je gezondheid! Bovendien zijn vochtige muren echte energie- en geldvreters. Tot slot, krijg je er ook een paar nieuwe bewoners bij, die je liever snel terug ziet vertrekken.

Een huis met vochtproblemen is ongezond om in te leven. Opstijgend vocht veroorzaakt namelijk schimmels en zelfs zwammen. Onderzoek toonde al meerdere keren een verband aan tussen wonen in een vochtig huis en allergieën en luchtwegproblemen.

Vochtige muren kosten je bovendien handenvol geld. Een vochtige muur is immers een koude muur. Warmte gaat zo gemakkelijk verloren waardoor je de verwarming enkele graden hoger moet zetten. Niet zo fijn voor je budget én het milieu.

Ongedierte wordt ook aangetrokken door vochtige muren. Mieren en muggen, bijvoorbeeld, vinden het erg fijn vertoeven in zo’n vochtig klimaat. Natuurlijk bestaan er allerlei verdelgingsmiddelen voor die insecten, maar als je het probleem niet aanpakt, is het dweilen met de kraan open.

Schakel daarom meteen de hulp in van een specialist zodra je de eerste symptonen opmerkt. Zo bespaar je jezelf al deze problemen.

Wat is de juiste analyse van mijn vochtprobleem?


Met enkele goed uitgekiende testen, bepalen we de vochtigheidsgraad en kijken we of er schadelijke zouten aanwezig zijn. Op basis daarvan stellen we de juiste diagnose. Dat kan bijvoorbeeld een behandeling zijn met een vloeistof of een gel. Elke methode heeft zijn voordelen en kwaliteiten in verschillende situaties.

De situatie correct inschatten is van groot belang. Daarom komen onze technisch adviseurs bij je langs om de nodige vaststellingen te doen en enkele testen uit te voeren.

Als ervaren en opgeleide vakspecialisten, hebben ze een grondige en betrouwbare kennis over vochtproblemen. We gaan pas tot actie over, wanneer uit de testen blijkt dat het om opstijgend vocht gaat.

Heb je twijfels over de oorzaak van je vochtproblemen? Vraag dan een gratis diagnose van je probleem.

Wat is je juiste behandeling van je opstijgend vocht probleem?


Opstijgend vocht is enorm hardnekkig. De kleinste onzorgvuldigheid kan ervoor zorgen dat het vocht snel terugkeert. Daarom is een aangepaste behandeling belangrijk.

Op maat van jouw muren

Onze specialisten houden rekening met de muurdikte en alle andere factoren die cruciaal zijn voor de juiste behandeling. Op basis daarvan berekenen ze de boordiepte, afstand en grootte van de gaatjes. Daarnaast bepalen ze het juiste patroon (horizontaal of zigzag) en berekenen de beste boorhoek.

Om te weten welk product het beste is voor je muur, kijken we naar het resultaat van de calciumcarbidetest. Want elk product (vloeibaar, gel, ...) heeft zijn voor- en nadelen. De juiste analyse leidt tot de juiste oplossing!

Onze producten zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en volledig conform de nieuwe milieuwetgeving. Het principe is simpel.

We lossen geconcentreerde microsiliconen op in water. Deze microsiliconen dringen door tot diep in de fijnste poriën van het metselwerk. Daar ontstaat een reactie tussen de microsiliconen en het aanwezige silicium. Op die manier vormt zich een ondoordringbare zone die het opstijgend vocht tegenhoudt.

Vraag je GRATIS DIAGNOSE

Bye Vochtprobleem. Hallo Opluchting.
STAP #1
Welk probleem heb je?

Nog vragen over Noaqua?


Waar maakt Noaqua het verschil met collega's?

Ik ben trots op onze goede reputatie. Want om eerlijk te zijn, niet iedereen neemt het even serieus in onze sector. Ik denk dat vooral onze eerlijke aanpak de doorslag geeft bij onze klanten.

We gaan altijd op zoek naar de echte oorzaak van je vochtprobleem. Kunnen we een dure behandeling vermijden, dan doen we dat ook ! En ja, ook als je geen vochtprobleem hebt, dan zeggen we het ook.

Hoe kan Noaqua besparen op mijn kost voor vochtbestrijding?

Ik ben met mijn bedrijf niet geïnteresseerd in zo veel mogelijk vochtbehandelingen verkopen. Juist daarom gebruiken we de Calcium Carbide Test. Enkel zo kunnen we correct advies geven en onnodige en dure behandelingen vermijden.

Want wist je dat ¾ van de injecties tegen opstijgend vocht onnodig zijn? Als injecteren niet nodig is, vertellen we je dat eerlijk. Want eerlijkheid vormt de basis van waar we voor staan.

De +500 gezinnen per jaar die we op deze manier blijvend van hun lelijke vochtproblemen afhelpen, zullen dat enthousiast bevestigen.

Wat maakt jullie Calcium Carbide Test zo uniek?

Vaak worden onterecht extra kosten aangerekend voor vochtbestrijding omdat er een verkeerde diagnose gesteld werd. We maken daarom gebruik van de meest betrouwbare test, de Calcium Carbide Test.

Deze test heeft al veel gezinnen geld bespaard omdat het de enige test is die binnen in de muur meet. Vaak is er immers vocht aan de oppervlakte van de muur maar geen vochtprobleem aan de binnenkant van de muur. In dat geval zijn inspuitingen tegen vocht overbodig.

De Calcium Carbide Test garandeert je een correcte diagnose én prijs.

Vraag hier je GRATIS diagnose aan.

Welke garanties geven jullie?

Bij elke opdracht ben ik als zaakvoerder persoonlijk betrokken. Zo sta ik persoonlijk garant voor een 100% waterdichte oplossing.

Op basis van de vele jaren ervaring en honderden opdrachten in vochtbestrijding garandeer ik je dat we je huis weer de uitstraling zullen geven die het verdient.

Bovendien kan je genieten van 30 jaar garantie op alle uitgevoerde werken!