De juiste diagnose


Het oplossen van je probleem met condens en schimmelvorming begint bij het stellen van de juiste diagnose.

 • We komen bij je thuis en onderzoeken de oorzaak van je vochtprobleem. We sturen geen vlotte verkopers (die vaak op commissie werken) maar adviseurs-inspecteurs.
 • We meten de relatieve luchtvochtigheid en onderzoeken de reden van de verhoogde luchtvochtigheid. Het ontbreken van een koudebrug, een gebrek aan een goede ventialtie, verluchting,... kunnen hierbij een grote rol spelen.
 • Na ons onderzoek bezorgen we je binnen de 2 dagen een prijsvoorstel op maat.

Uitvoering werken door vakmensen


De beste aanpak tegen condens en schimmelvorming is het creëren van een constante luchttemperatuur aangezien condensatie ontstaat als de lucht afkoelt.

 • Alle werken worden uitgevoerd door eigen vakmensen met expertise in condens- en schimmelvorming.
 • We lossen je vochtprobleem op door de installatie van een gepast ventilatiesysteem. Door de warmterecuperatie zal je bovendien optimaal gebruik maken van de aanwezige warmte waardoor het rendement van de verwarmingsinstallatie zal stijgen.
 • Na de uitvoering van de werken maken we je ruimte terug borstelschoon.

Onze garantie


We laten geen enkele klant in de kou staan. Ook niet nadat de werken uitgevoerd zijn. De +500 gezinnen die we jaarlijks verlossen van hun vochtprobleem zullen dat enthousiast bevestigen.

 • Stelt er zich na de werken toch nog een probleem dan lossen we dat op. Tevens kan je genieten van 2 jaar garantie op je toestel.
 • We voorzien standaard een nacontrole van de werken wanneer de muur niet onmiddellijk afgewerkt kan worden.
 • Een nauwgezette opvolging van de werken en het oplossen van eventuele problemen zorgen voor een klantentevredenheid van 95%.

Vraag je Gratis Diagnose.

" Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose van je vochtprobleem.

Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Veel gestelde vragen over

Condens en Schimmelvorming


Wat is condens / condensatievocht?


Heb je een muffe geur in huis? Loopt er water van de ramen na een nacht slapen? Zie je zwarte spikkeltjes in de hoeken van de kamer? Dan zou het wel eens kunnen dat je last hebt van condens.

Schimmels hangen niet alleen aan de muur en achter de kast. Schimmels zweven ook rond. En die adem je in. Hoog tijd om er iets aan te doen. Een graad meer verwarmen en 2 maal per dag de ramen even open zetten kan ook al veel helpen. Is dit niet voldoende, dan helpen we je graag verder.

Condensatievocht komt voor wanneer er te weinig verse lucht of ventilatie in een woning is voorzien. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid, waardoor het vocht op de koude ramen en muren neerslaat.

Door condensvocht ontstaan structurele vochtproblemen; het behang komt los, de verf schilfert af, het metselwerk wordt nat, er verschijnen schimmelvlekken, …

We zien dit vochtprobleem vooral opduiken in ruimtes waar er een hoge waterdampproductie is, zoals in keukens en badkamers, maar ook in lokalen die niet voldoende verwarmd worden, denk maar aan zolders, bergingen en slaapkamers.

Gratis analyse door onze specialisten

De oorzaak én de oplossing daarvoor, die helpen we je graag mee zoeken. Neem contact op met onze specialisten voor een gratis diagnose.

Hoe herken je condens?


Zie je zwarte spikkeltjes in de hoeken van de slaapkamer? Hangt er schimmel aan de achterkant van de kast? Een muffe geur in huis?

Bovenstaande zaken zijn allemaal mogelijke tekenen van een condensprobleem in huis. Wil je zeker zijn of je effectief met condens te maken hebt? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een gratis analyse.

Onze technisch adviseurs hebben de kennis en de ervaring om de beste behandeling voor te schrijven. Zo kan je snel weer genieten van een gezond en aangenaam klimaat in de woning.

Vraag je gratis diagnose aan voor een grondige analyse van je probleem.

Vraag je GRATIS DIAGNOSE

Bye Vochtprobleem. Hallo Opluchting.
STAP #1
Welk probleem heb je?

Kan je condens zelf aanpakken?


Je kan inderdaad zelf de luchtvochtigheid in huis doen dalen door te helpen om het vocht af te voeren. We geven je alvast enkele tips mee om condensproblemen te verminderen.

Het is belangrijk om de symptomen van condensvocht tijdig te herkennen en snel in te grijpen. Vochtproblemen kunnen immers leiden tot ernstige gevolgen voor jouw huis en gezondheid. Jouw woning zal sneller aftakelen en inwoners worden opvallend vaker ziek door de ongezonde leefomgeving.

Er bestaan twee oplossingen om condensatievocht te verwijderen of te vermijden.


 1. Je kan de ruimte meer verwarmen, waardoor condens niet meer kan aanslaan.

 2. Je kan vochtige ruimtes meer en beter gaan ventileren door middel van een ventilatiesysteem. Hierdoor wordt de vochtige lucht naar buiten gezogen, terwijl er verse lucht wordt aangevoerd.


Misschien kunnen ook deze tips je verlossen van je condensprobleem:


 1. de dampkap aanzetten bij het koken

 2. strijken in de keuken met de dampkap aan

 3. was drogen in een goed verluchte ruimte

 4. de badkamer verluchten na het douchen


Als dit niet helpt, is een ventilatietoestel de juiste oplossing. En dat houdt niet altijd in dat je buizen moet laten steken doorheen je hele huis.
Nog vragen over Noaqua?


Waar maakt Noaqua het verschil met collega's?

Ik ben trots op onze goede reputatie. Want om eerlijk te zijn, niet iedereen neemt het even serieus in onze sector. Ik denk dat vooral onze eerlijke aanpak de doorslag geeft bij onze klanten.

We gaan altijd op zoek naar de echte oorzaak van je vochtprobleem. Kunnen we een dure behandeling vermijden, dan doen we dat ook ! En ja, ook als je geen vochtprobleem hebt, dan zeggen we het ook.

Hoe kan Noaqua besparen op mijn kost voor vochtbestrijding?

Ik ben met mijn bedrijf niet geïnteresseerd in zo veel mogelijk vochtbehandelingen verkopen. Juist daarom gebruiken we de Calcium Carbide Test. Enkel zo kunnen we correct advies geven en onnodige en dure behandelingen vermijden.

Want wist je dat ¾ van de injecties tegen opstijgend vocht onnodig zijn? Als injecteren niet nodig is, vertellen we je dat eerlijk. Want eerlijkheid vormt de basis van waar we voor staan.

De +500 gezinnen per jaar die we op deze manier blijvend van hun lelijke vochtproblemen afhelpen, zullen dat enthousiast bevestigen.

Wat maakt jullie Calcium Carbide Test zo uniek?

Vaak worden onterecht extra kosten aangerekend voor vochtbestrijding omdat er een verkeerde diagnose gesteld werd. We maken daarom gebruik van de meest betrouwbare test, de Calcium Carbide Test.

Deze test heeft al veel gezinnen geld bespaard omdat het de enige test is die binnen in de muur meet. Vaak is er immers vocht aan de oppervlakte van de muur maar geen vochtprobleem aan de binnenkant van de muur. In dat geval zijn inspuitingen tegen vocht overbodig.

De Calcium Carbide Test garandeert je een correcte diagnose én prijs.

Vraag hier je GRATIS diagnose aan.

Welke garanties geven jullie?

Bij elke opdracht ben ik als zaakvoerder persoonlijk betrokken. Zo sta ik persoonlijk garant voor een 100% waterdichte oplossing.

Op basis van de vele jaren ervaring en honderden opdrachten in vochtbestrijding garandeer ik je dat we je huis weer de uitstraling zullen geven die het verdient.

Bovendien kan je genieten van 30 jaar garantie op alle uitgevoerde werken!