Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Opnieuw vocht na behandeling?


OPSTIJGEND VOCHT

Vochtproblemen zijn vaak hardnekkig en duiken zelfs na behandeling opnieuw op. Dit betekent opnieuw loskomende plinten en pleisterwerk. Om dit scenario te vermijden, geven we jou graag enkele tips mee.

Zorg voor een juiste diagnose

Een juiste diagnose vaststellen is key voor een correcte behandeling. Om exact te meten hoe vochtig jouw muur is, maken we gebruik van een calciumcarbidetest. Deze test zorgt ervoor dat we het vochtprobleem correct en grondig kunnen behandelen.

Zorg voor een correcte injectie

Injecties tegen opstijgend vocht moeten met de nodige aandacht voor de situatie uitgevoerd worden. Zorg er dan ook voor dat je dit laat uitvoeren door een specialist die weet waarmee hij bezig is.

Laat je muren uitdrogen

Vele mensen willen zo snel mogelijk van het vochtprobleem verlost zijn. Begrijpelijk, maar toch is het belangrijk dat je de muur niet te snel af werkt.
Hygroscopische zouten kunnen er immers voor zorgen dat je muur wit uitslaat. Deze zouten zitten in het grondwater dat zich een weg baant naar je muren. Hoewel jouw muren uitdrogen na de vochtbehandeling, blijven de zouten zitten.

Deze trekken bijgevolg vocht uit de binnenlucht en beginnen te kristalliseren. Het resultaat hiervan is dat de zouten je plinten opnieuw los duwen. Vermijd dit door je muren te laten uitdrogen. Daarna kan je een noppenfolie aanbrengen vooraleer te herpleisteren. De noppenfolie verhindert dat de zouten luchtvochtigheid kunnen aantrekken.

En als ze geen vocht kunnen aantrekken, kunnen ze geen schade meer veroorzaken.

Conclusie

Een vochtprobleem is niet snel opgelost. Zorg ervoor dat dit op een correcte en professionele manier aangepakt wordt. Dit kan jou in de toekomst veel werk besparen.