Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

3 oorzaken van een natte kelder


KELDERDICHTING

Je kan het bijna een wintertrend noemen: water in je kelder. Als je er last van heb, dan ben je zeker en vast niet de enige. Maar wat zijn de oorzaken van een natte kelder?

1. Stijgend grondwater

Grondwater is water dat zich onder het bovenoppervlak bevindt. Vanaf welke diepte je grond verzadigd is, hangt af van de streek waar je woont. Het kan dus best zijn dat je elk jaar wateroverlast hebt, terwijl dit bij je vrienden nooit het geval is.

Een ding weten we wel zeker: grondwater daalt en stijgt. Een stijging doet zich vaak voor vanaf het begin van de herfst. De zomermaanden doen het grondwater dan weer dalen.

2. Werken in de buurt

Het kan zijn dat je nooit eerder last hebt gehad van water in je kelder, en dat je nu wel met die ellende zit. Dit kan te verklaren zijn door grote veranderingen in je omgeving. Dan hebben we het voornamelijk over wegenwerken, bouwprojecten, nieuwe rioleringen etc. Deze werken zorgen ervoor dat er minder grond is waar water kan insijpelen.

3. Geen waterdichte kelder

Water is steeds op zoek naar een uitweg. Een niet waterdichte kelder is dan een gemakkelijk slachtoffer. Toch betekent dit niet dat een waterdichte kelder nooit met wateroverlast kan zitten.

De oplossing? Een binnenbekuiping!

Deze bekuiping zorgt ervoor dat al je lekken opnieuw worden gedicht. Op die manier blijft het water steeds buiten.

Conclusie

Water in de kelder komt heel vaak voor omwille van verschillende redenen. Toch is dit probleem met een binnenbekuiping makkelijk op te lossen. Aarzel dus niet om ons te contacteren. Wij lossen jouw probleem met plezier op!