Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

10 grote en kleine tips om energie te sparen


TIPS VOOR JE WONING

Energie kost vandaag handenvol geld. Reden te meer om zo energiezuinig mogelijk te wonen en leven. Wij zetten tien grote en kleine tips op een rij om je op weg te helpen.

1. Stof regelmatig je peertjes, lampen en radiatoren af. Stof verhindert immers de verspreiding van licht en warmte.

2. Het is niet zuiniger om met de hand af te wassen. Als je de vaat met de hand doet, vervang je vaker het warme water. Dat verbruikt een pak meer energie dan afwassen met een energiezuinige vaatwasser.

3. Vochtige muren kosten je handenvol geld. Een vochtige muur is een koude muur en dus moet je meer verwarmen. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

4. Strijk je niet graag? Laat het strijkijzer dan wat vaker staan en plooi je droge was onmiddellijk op. Een uur strijken verbruikt gemakkelijk 1,5 tot 2 kWh of 30 à 40 eurocent.

5. Ga je je sanitair vernieuwen? Denk er dan aan om je warmwaterleidingen te isoleren. Ook wie nog geen renovatieplannen heeft, isoleert best leidingen die door niet-verwarmde ruimtes lopen zoals de zolder, garage, berging of kelder.

6. Je was droog je het best buiten of binnen op een wasrek. Gebruik je toch de droger, droog dan meerdere ladingen was achter elkaar. Zo koelt het toestel niet volledig af tussen de wasbeurten door.

7. Hang warmtereflecterende folie achter de radiatoren. Veel warmte wordt immers geabsorbeerd door de muur achter de verwarming, vooral als het om een buitenmuur gaat. Het aluminium op de folie weerkaatst de warmte terug in de kamer.

8. Wie op elektrische kookplaten kookt, kan die best voor het einde van de bereidingstijd al uitschakelen. Deze platen blijven nog een tijd nawarmen, waardoor je kan profiteren van deze restwarmte.

9. Wanneer je de douche aanzet, duurt het een tijdje voor het water warm wordt. Vang het koude water uit de douche op met een emmer of gieter. Je kan dit water dan gebruiken voor de planten.

10. Iedereen weet dat toestellen in stand-by heel veel energie vreten. Maar weet je dat tot 10% van het elektriciteitsverbruik in de woning van dat sluipverbruik is? Grootste boosdoeners zijn decoders, opladers, tv’s en modems. Zet deze apparaten zoveel mogelijk helemaal uit met de aan/uit-knop of gebruik een stekkerdoos met aan/uit-knop.