Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Hoe kies je de juiste aannemer voor je vochtbehandeling?


Last van vocht in de muren van je woning? Dan schakel je uiteraard een vochtspecialist in. En liefst meer dan één, want je wil natuurlijk meerdere meningen horen en offertes vergelijken.

Offertes vergelijken

Wie offertes wil vergelijken, weet soms niet waar beginnen. Wat als bedrijven allemaal een andere oorzaak van het vochtprobleem aanwijzen? En wat als hun plan van aanpak verschilt?

Als de prijzen dan ook nog eens duizenden euro's uit elkaar liggen, is er helemaal geen beginnen meer aan.

Hoe pak je dit aan?

Het behandelen van vocht begint met een correcte diagnose. Maar wat is dat precies? Wat zou er bij jou een alarmbelletje moeten doen rinkelen? Wij zetten enkele zaken op een rij die je helpen om een juiste beslissing te nemen.

Bezoek ter plaatse

Let goed op als de vochtspecialist bij jou thuis langskomt. Een bezoek thuis is trouwens de eerste vereiste. Een diagnose stellen via de telefoon of met een online formulier is onmogelijk.

Wat eenvoudige vragen stellen is dus niet genoeg. En gewoon komen kijken, is ook niet voldoende. Wanneer iemand bij jou ter plaatse langskomt, moet die de muren testen.

De juiste diagnose met de juiste test

Welke test de specialist gebruikt om je vochtprobleem vast te stellen, is heel belangrijk. Haalt de vochtexpert een geel toestel boven? Dan is dat alarmbel nummer twee.

Het gele toestel is een protimeter en wordt vaak ook door schilders gebruikt om te meten of plakwerk droog genoeg is om te overschilderen. Maar deze meter vertelt je niks over de toestand van de kern van je muur.

De protimeter meet dus enkel heel oppervlakkig en telt nooit als grondige diagnose. Als er bovendien hygroscopische zouten aanwezig zijn, dan geeft deze meter zelfs een volledig verkeerd beeld.

De calciumcarbidetest: de enige test die écht werkt

Haalt de vochtspecialist een boormachine boven en een soort ‘thermos’? Dan zit je goed. Want dat zijn de benodigdheden voor een test met calciumcarbide. Deze test is de enige manier om te achterhalen hoe je muren er echt aan toe zijn.

Lees hier alles over de calciumcarbidetest.

Enkel met de juiste test kan je een correcte diagnose stellen. En een juiste diagnose leidt tot de geschikte oplossing. Voor een vochtprobleem is er nooit één standaardoplossing. Er bestaan heel veel verschillende producten, elk voor een specifiek probleem.

De perfecte oplossing dankzij de juiste diagnose

Laat dus een grondige diagnose stellen vooraleer je met een vochtexpert in zee gaat. Enkel door de echte oorzaak van je vochtprobleem aan te pakken, ben je zeker van de juiste aanpak.

Daarom liggen offertes vaak zo ver uit elkaar. De experts stellen verschillende diagnoses met foutieve tests.

Weet je 100% zeker dat het om opstijgend vocht gaat, dan kan je een correcte beslissing nemen. Want soms ligt het probleem ergens anders en dan is injecteren niet de beste oplossing én veel te duur.