Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

5 tips voor een gezond binnenklimaat


TIPS VOOR JE WONING

Wist je dat het binnenklimaat van je woning in veel gevallen slechter is dan dat van buiten? Met deze 5 tips helpen we je om je binnenklimaat te verbeteren.

Vermijd vervuilende chemische producten

Heb je last van een muffe geur in huis? Grijp dan niet naar parfum, wierook of geurkaarsen. Deze geurverfrissers vermommen het probleem en produceren vaak ongezonde dampen.

Hetzelfde geldt voor chemische schoonmaakproducten. Vervang deze zoveel mogelijk door natuurlijke producten zoals natriumcarbonaat, azijn of witte wijn. Dit helpt om de ongezonde chemische dampen te reduceren.

Zorg voor een regelmatige luchtverversing

Door te ademen, koken of ons te wassen, produceren we vochtige lucht. Om schimmels en andere vochtgerelateerde problemen te voorkomen, moet dat vocht natuurlijk afgevoerd worden.

De meest evidente oplossing is regelmatig je huis verluchten door alle ramen open te zetten. In de winter zal je natuurlijk minder geneigd zijn om dit te doen. Daarom investeer je best in een ventilatiesysteem.

Ventilatiesystemen komen er in veel verschillende types en prijscategoriƫn. Je kan bij Noaqua terecht voor een ventilatiesysteem dat geplaatst wordt in een vochtige ruimte.

Dit systeem is dus ideaal voor gebruik in badkamers, kelders en andere plaatsen waar vocht een probleem vormt. Het is niet geschikt als je op zoek bent naar een compleet ventilatiesysteem dat doorheen heel je woning loopt.

Reinig & vervang de filters van je ventilatiesysteem

Het lijkt evidenter dan het is, maar filterreiniging is iets wat vaak vergeten wordt. De filters van je ventilatiesysteem zullen na een tijd vol raken met stofdeeltjes. Om drukverliezen in je ventilatiesysteem te vermijden, verwijder je best deze stofdeeltjes volgens de voorschriften van de fabrikant.

Opeenvolgende reinigingen van je filter kunnen het filtermateriaal op termijn verzwakken. Vervang daarom regelmatig je filters. Om schimmelvorming in de filters te vermijden, doe je dit best voor het stookseizoen begint.

Kies de juiste meubels

Je had er waarschijnlijk nooit aan gedacht, maar ook de keuze van je meubels speelt een rol. Kies voor massief houten meubels en niet voor meubels in spaanplaat, MDF of fineer. Deze materialen zijn immers veel gevoeliger voor vocht en slaan vocht op. Zo hebben ze een negatieve invloed op je binnenklimaat.

Bevorder de luchtcirculatie

Tot slot bevorder je de luchtcirculatie door te kiezen voor meubels op pootjes.
Je kan de luchtcirculatie nog verder bevorderen door je meubels op een afstand van minimaal 2 centimeter van je buitenwanden te plaatsen. Ideale afstand is 5 tot 10 centimeter.