Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Feit of fictie? Deze 5 vochtmissers maak jij nooit meer


Het zijn uitspraken die je helaas wel eens vaker hoort: ‘Met aluminiumfolie hou je vocht tegen’, ‘Ik heb opstijgend vocht in mijn nieuwbouwwoning’. Tijd om de vijf grootste misverstanden over vochtproblemen uit de wereld te helpen.

Misverstand 1: aluminiumfolie houdt vocht tegen

Hoe goed sommige oplossingen ook klinken, de enige juiste behandeling is een grondige. Een verse laag verf, nieuw behang of een bekleding met aluminiumfolie nemen de oorzaak van je vochtprobleem niet weg. Het lijkt misschien even verholpen, maar na een tijdje zullen de vochtlekken toch weer opduiken.

Misverstand 2: mijn nieuwbouw kampt met opstijgend vocht

Een muf geurtje in huis, afbladderende verf, schade op je pleisterwerk… het zijn allemaal signalen die aangeven dat er vocht zit in je woning. Maar dat is daarom niet altijd opstijgend vocht. Sinds 1970 worden huizen gebouwd met een waterkering. Daarom is de kans groot dat je eerder kampt met een ander probleem, zoals een waterlek of te laag geplaatst pleisterwerk. Laat een specialist de echte oorzaak opsporen vooraleer je de problemen wil aanpakken.

Misverstand 3: een protimeter toont opstijgend vocht in mijn muur aan

Heel wat aannemers halen bij een vochtanalyse een protimeter boven. Dit is een geel toestelletje waarmee ze het vochtgehalte in je muur checken. Maar weet dat dit slechts een oppervlakkig resultaat oplevert. Daarom zweren wij bij de calciumcarbidetest. Dit is - ook volgens het WTCB - de enige test die jou met 100 % zekerheid aantoont of er opstijgend vocht in je muren aanwezig is.

Misverstand 4: vochtproblemen los je op met injectie

Alleen een correcte diagnose leidt tot de geschikte oplossing. Er bestaan namelijk heel wat verschillende producten om je muren te behandelen. Alleen als we er zeker van zijn dat opstijgend vocht bij jou de oorzaak is, zullen we de muren injecteren. Voor een waterlek, gebrekkige ventilatie of een vochtige chape is injectie dus niet de beste oplossing.

Misverstand 5: Injectie is slecht voor het milieu

Je vochtproblemen oplossen mag niet ten koste gaan van het milieu of de gezondheid van je gezin. Daarom is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn onze producten volledig conform de nieuwe milieuwetgeving en werken we onder meer met watergedragen producten.