Wil je weten wat Vochtbestrijding kost?

Ontdek in onze brochure wat je probleem oplossen met Opstijgend Vocht nu kost.

DOWNLOAD NU DE TARIEVEN

Over NoAqua

Vorig jaar hielp ik met mijn zaak 513 gezinnen bij vochtbestrijding. Ik sta met mijn bedrijf voor een eerlijke aanpak en onafhankelijk advies op basis van een juiste diagnose.

Wat ik je garandeer...
  • Eerlijk advies
  • Correcte diagnose
  • Bespaar op je kosten
Michel Jans | zaakvoerder NoAqua
0484/175 151

Water in de kelder?
Zo los je dat op!


KELDERDICHTNG

Eerst niks te zien en nu plots last van vocht in je kelder? Jouw woning is niet het enige slachtoffer. Wij leggen uit hoe dat komt en wat je er aan kan doen.

In het najaar krijgen we wel vaker te horen van mensen dat ze last hebben van binnensijpelend vocht. En dit terwijl er voordien nooit problemen waren. Heel waarschijnlijk is een stijging van het grondwater de boosdoener.

Het grondwaterpeil blijft immers niet altijd gelijk. In de droge zomermaanden zakt het grondwater, om dan tijdens het regenachtige najaar weer te stijgen. Daarom steken vochtproblemen in de kelder vaak voor het eerst de kop op in de herfst en winter.

Grondwater is water dat zich onder het bodemoppervlak bevindt. Vanaf een bepaalde diepte is de ondergrond namelijk constant verzadigd. Welke diepte dat precies is, hangt af van streek tot streek en van de bodemsamenstelling.

Oorzaken van een veranderd grondwaterpeil

Allerlei zaken kunnen een invloed hebben op het grondwaterpeil. Wordt er in de buurt een nieuwe wijk aangelegd of komt er een appartementsblok? Dergelijke werken zorgen ervoor dat er minder regenwater in de grond sijpelt.

Ook het verdwijnen van bomen om plaats te maken voor bouwgrond heeft een invloed. Die groene reuzen trekken immers honderden liters water uit de grond.

De oplossing die altijd werkt

Als je kelder waterdicht is, merk je het gestegen grondwaterpeil misschien niet eens. Maar met een lekke kelder krijg je vroeg of laat last, want water zoekt altijd zijn weg.

Maar er is geen reden tot paniek. Want voor vochtproblemen in de kelder is er een oplossing die altijd werkt: een nieuwe binnenbekuiping.

Hoe een binnenbekuiping werkt

Een binnenbekuiping realiseren we in verschillende stappen:

  1. De keldermuur wordt gereinigd of gezandstraald tot op de ruwe baksteen en oud plak- of cementwerk wordt verwijderd.

  2. Alle lekken worden gedicht met een waterdichtende snelcement.

  3. Voor de kimnaad (de aansluiting tussen de muur en de vloer) voorzien we extra cementering, zo kan er ook langs hier zeker geen water binnen.

  4. Tenslotte gieten we een gewapende betonnen vloer.


Het resultaat is een waterdichte kuip op enkele dagen, zonder naden of zwakke punten. Deze bekuiping dicht alle lekken en in combinatie met een gewapende betonnen vloer is je kelder weer helemaal watervrij.

Wat er zeker niet werkt

Laat je geen tijdelijke oplossingen aanpraten. Een pompsysteem bijvoorbeeld voert het water wel af, maar het blijft ook binnenkomen. Bovendien blijft de oorzaak van je probleem bestaan.

Ook injectie werkt niet. Opstijgend vocht in keldermuren kan je niet behandelen met injectie. Deze muren staan namelijk constant in contact met de vochtige grond. Zo krijgt het injectieproduct nooit de kans om uit te drogen.

Dergelijke behandelingen brengen kosten met zich mee zonder het vochtprobleem definitief aan te pakken. Natuurlijk begint alles bij een correcte analyse. Bij Noaqua kan je daarom terecht voor een gratis diagnose en onafhankelijk advies.