Vochtbestrijding Sint Niklaas. Betrouwbaar en eerlijk. Wij maken komaf met je vocht probleem in huis.

Onze vochtdiagnose bespaart op je factuur.


" Vochtproblemen kunnen uw woongenot negatief beïnvloeden. Er is niets vervelenders om te moeten constateren dat uw woning vochtproblemen heeft terwijl u net een nieuw huis heeft gekocht. En niet alleen dan, want ook in uw Vochtbestrijding is dan ook erg belangrijk en een aspect waar u op moet letten. Hieronder vindt u een aantal tips om vochtproblemen tegen te gaan. Daarnaast wordt beschreven hoe u vochtproblemen kunt herkennen.

Vochtbestrijding: vochtproblemen vaststellen. Er zijn een aantal kenmerkende zaken om te kijken of er vochtproblemen zijn. Dat zijn namelijk vochtige muren, losse of gebarstend plinten, loskomend behangpapier, afbladderende verfwerken, hoge luchtvochtigheid, vocht op de keldervloer, schimmelsporen op muren of in meubels, rotting van houtwerk, muffe geuren en aanwezigheid van ongedierte.

Tips voor vochtbestrijding

Tip 1 : Lucht uw badkamer. Na het douchen is het belangrijk om uw badkamer te luchten. Dit kunt u doen door grondig te luchten gedurende 15 tot 30 minuten. In die tijd kan de aangemaakte waterdamp worden afgevoerd. Vergeet niet om de verwarming uit te zetten tijdens het luchten. Ook bestaan er speciale ventilatiesystemen voor badkamers, mocht u daar nog geen gebruik van maken.

Tip 2 : Wasgoed drogen. Het liefst droogt u uw wasgoed natuurlijk in de droger. Is dit echter niet mogelijk, houd dan rekening om uw was op te hangen op een plek die niet verwarmd is en waar u een raam open kunt zetten. Is het niet mogelijk om een raam open te zetten, zorgt er dan voor dat u voldoende regelbare ventilatieopeningen heeft in de ruimte en in uw huis.

Tip 3 : Kamers luchten. Het luchten of ventileren van kamers in uw huis is enorm belangrijk. Het is om te beginnen beter voor de gezondheid, omdat u zo constant frisse lucht kunt inademen. Voor vochtbestrijding geldt echter hetzelfde: het is belangrijk om kamers te luchten om vochtontwikkeling te voorkomen. U voorkomt daarnaast de ontwikkeling van schimmels. Het beste is om elke dag minstens 15 à 30 minuten te luchten. Daarmee voorkomt u vocht en schimmels in uw huis.

Tip 4 : Gashaarden en openhaarden. Zoals u wellicht weet verbruiken gashaarden en openhaarden zuurstof uit de lucht. Het is dus wederom belangrijk om goed te ventileren, omdat u anders vochtproblemen krijgt. Daarnaast zullen openhaarden bij weinig zuurstof niet veel doen en kunnen ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Tip 5 : Afzuigsysteem voor uw fornuis. Gelukkig heeft zo goed als iedereen een afzuigsysteem voor het fornuis. Dit systeem zorgt ervoor dat nare geurtjes en warme lucht verdwijnen. Het is belangrijk bij vochtbestrijding om tijdens het koken uw afzuiger z'n werk te laten doen.

Extra Tip: Heeft u desalniettemin toch vocht geconstateerd in uw woning? Zorg er dan voor dat u een expert er naar laat kijken. Vaak is dit de beste manier voor vochtbestrijding. U hoeft dan niet over een jaar weer hetzelfde te doen. Het is daarnaast belangrijk dat de vochtbestrijder eerst uw huis analyseert. Daarmee kan hij kijken wat de beste oplossing is voor het specifieke probleem in uw huis.

Noaqua, je vochtspecialist voor:
Vochtbestrijding Sint Niklaas - Kelderdichting Sint Niklaas - Opstijgend Vocht Sint Niklaas

Specialist in Opstijgend Vocht voor Sint Niklaas en omgeving.


“ Welke zin heeft het om je muur te behandelen tegen opstijgend vocht als er geen vochtprobleem is aan de binnenkant van je muur? Geen. De CCT test van Noaqua neemt een staal van de binnenkant van je muur om na te gaan of er een vochtprobleem is.

  • 3/4 van de werken in vochtbestrijding zijn nutteloos omdat de diagnose van het vochtprobleem verkeerd was. Hier kan je veel geld besparen.
  • Wat ons onderscheidt van andere vochtbestrijders is het feit dat Noaqua als enige de CCT scan gebruikt om je vochtprobleem te controleren.
  • Alleen de CCT diagnose van Noaqua is volgens het WTCB een betrouwbare test voor een correcte vochtdiagnose.
Waarbij kunnen we je helpen?
Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie
vochtbestrijding Sint Niklaas
vochtbestrijder Sint Niklaas

Neem nu je eerste stap en pak eindelijk dat lelijke vochtprobleem aan


Vraag je Gratis Diagnose.

Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie

Vraag je Gratis Diagnose.
Ik zoek een geschikt bedrijf

Ik zoek een geschikt bedrijf. Ik zoek een geschikt bedrijf.

Wil je besparen op je Opstijgend Vocht Factuur?