Vochtbestrijding Mechelen met correcte diagnose. We helpen je af van je vochtige muren en optrekkend vocht.

Bespaar op je vochtfactuur met Noaqua dankzij onze bijzonder vochtdiagnose.


" Iedereen is het er over eens. Een vochtige woning is omwille van een veelheid aan redenen geen gezonde woning. Daarom is het zo belangrijk dat eens er een te hoge vochtigheidsgraad in een woning vastgesteld werd, dat er dan voldoende maatregelen getroffen worden om op optimale wijze aan vochtbestrijding te kunnen doen. Eerst en vooral is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van een te hoge vochtigheidsgraad in de woning.

Een vochtig huis wordt immers niet altijd veroorzaakt door vochtige muren. Sowieso is er immers altijd vocht aanwezig in een woning. Dit vocht ontstaat door normale dagdagelijkse activiteiten zoals koken, wassen, douchen, een bad nemen, transpiratie en poetsen.

Eenvoudige maatregelen. U zult zich waarschijnlijk afvragen hoe u het best hieraan kunt beginnen. Er bestaan verschillende manieren om vocht tegen te gaan. Sommige hiervan zijn eenvoudig toe te passen. Soms is het al voldoende om uw woning voldoende te verluchten of te ventileren. Na activiteiten waarbij veel vocht vrijkomt, kunt u op eenvoudige wijze aan vochtbestrijding doen door het vrijgekomen vocht simpelweg op te poetsen. Bij beginnend vocht, kunt u aantasting van uw meubels vermijden door ze niet te dicht bij een vochtige muur te zetten.

Soms is het eenvoudigweg voldoende om de verwarming voldoende hoog te zetten.U kunt ook aan vochtbestrijding doen door een apparaat te gebruiken dat zorgt voor een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is eenvoudig te gebruiken en in iedere woning te plaatsen. Vraag hier meer informatie over bij Noaqua.be. Zo heeft u tenminste de garantie dat de lucht in uw woning steeds gezond is. Het kan misschien vreemd lijken, maar ook bij een structureel gezonde woning kan vocht ontstaan. In voorkomend geval is het natuurlijk niet noodzakelijk om structurele maatregelen te nemen. Bij twijfels hierover kunt u het best contact opnemen met onze deskundige medewerkers.

Wat is een EPB – certificaat. Tijdens haar strijd voor meer bewoonbare woningen, ziet de overheid er de laatste jaren meer en meer op toe dat de gebouwen die effectief bewoond worden, daar ook geschikt voor zijn. Dit kunnen wij alleen maar toejuichen. Het EPB – certificaat is als het ware een soort paspoort voor uw woning. Sedert 2011 dient dit verplicht te worden afgeleverd bij de verkoop of verhuring van een woning. U vindt er alle gegevens op terug i.v.m. het energieverbruik van de woning, dus ook gegevens in verband met de isolatie, ventilatie en de staat van de installatie van uw woning. Als dusdanig kan dit certificaat dus ook nuttige aanwijzingen geven m.b.t. de uit te voeren werkzaamheden.

Samenvatting: Vocht wordt meestal veroorzaakt door gewone dagdagelijkse bezigheden en kan in eerste instantie aangepakt worden met vrij eenvoudige middelen. Soms kan bepaalde apparatuur hierbij helpen. Het is vooral belangrijk om deskundig advies in te winnen, en officiële documenten van uw woning zoals het EPB – bewijs als leidraad te gebruiken en deze door de vakman te laten interpreteren.

Noaqua, je vochtspecialist voor:
Vochtbestrijding Mechelen - Kelderdichting Mechelen - Opstijgend Vocht Mechelen

Vochtbestrijder Noaqua - regio Mechelen


“ Veel muren vertonen vochtplekken aan de oppervlakte. Dit betekent echter niet altijd dat je een serieus probleem met vocht hebt. De meest adequate manier om vast te stellen of er ook vocht aan de binnenzijde van je muur zit is middels gebruik te maken van een Calcium Carbide test.

  • Door het gebruik van een verkeerde test/diagnose zijn veel behandelingen tegen vocht helemaal overbodig. Hierdoor ken je onnodig veel geld verliezen.
  • Vochtbestrijder Noaqua maakt als enige vochtbestrijder gebruik van de CCT vochtdiagnose voor de controle van je vochtprobleem. Dit maakt ons bijzonder.
  • Volgens vochtexperten van het WTCB maakt Noaqua gebruik van de beste vochtdiagnose test, de Calcium Carbide test.
Waarbij kunnen we je helpen?
Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie
vochtbestrijding Mechelen
vochtbestrijder Mechelen

Neem nu je eerste stap en pak eindelijk dat lelijke vochtprobleem aan


Vraag je Gratis Diagnose.

Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie

Vraag je Gratis Diagnose.
Ik zoek een geschikt bedrijf

Ik zoek een geschikt bedrijf. Ik zoek een geschikt bedrijf.

Wil je besparen op je Opstijgend Vocht Factuur?