Vochtbestrijding Kortrijk, de eerlijke manier. Je lokale specialist in damp, opstijgend vocht en kelderdichting.

De vochttest van Noaqua garandeert je een besparing op je factuur." Vocht kan op elke mogelijke manier in uw huis binnendringen. Het kan enorme gevolgen hebben voor de leefbaarheid van uw woning. Vochtbestrijding in huis is dan ook een van de belangrijkste manieren om schade aan uw huis te voorkomen.

Wat veroorzaakt vocht?

Het is onmogelijk om alle vormen van vocht in huis te voorkomen. Er zijn namelijk veel verschillende oorzaken en bij vochtbestrijding is het belangrijk om een combinatie van meerdere systemen te gebruiken. U moet meer dan één maatregel nemen om vocht in uw huis te bestrijden. Een huis moet u beschermen tegen de onderstaande soorten vocht:

Grondvocht is verantwoordelijk voor vochtschade in bijvoorbeeld de kelder. Het is vocht dat optrekt uit de grond en schade kan veroorzaken aan de fundering.

Neerslag zorgt voor vochtschade bij beschadigde muren, platte daken en overgangsverbindingen. Het kan worden veroorzaakt door neerslag zoals regen en sneeuw. Vochtbestrijding is moeilijk wanneer regen en neerslag uw huis binnen is gedrongen.

Condens in onverwarmde vertrekken wat vaak voorkomt in nieuwbouw.

Lekkages zoals gebroken leidingen kunnen vochtschade veroorzaken.

Nieuwbouwvocht komt voor wanneer huizen te snel betrokken worden nadat ze opgeleverd zijn doordat de bouwconstructie nog niet voldoende heeft gedroogd.

Vochtbestrijding: hoe bestrijd ik vochtproblemen?

Vocht kan een groot probleem vormen in uw huis. Gelukkig zijn er een aantal manieren om vochtproblemen zo veel mogelijk te voorkomen. Hieronder staan een aantal tips opgeschreven:

Badkamer luchten. U kent het vast wel: beslagen spiegels nadat u net gedoucht heeft. Waterdamp is een veroorzaker van vochtproblemen. Het is daarom het beste om de badkamer na gebruik even te luchten - het liefst een half uur. Zo kan de waterdamp worden weggevoerd en zult u geen last hebben van vocht.

Slaapkamers luchten. De slaapkamer luchten is de meest eenvoudige manier om vochtproblemen in huis te voorkomen. Het enige wat u hoeft te doen is het raam van uw slaapkamers te openen om zo frisse lucht binnen te laten. Doe dit op het winderigste deel van de dag en zorg ervoor dat de verwarming in de kamer niet aanstaat.

Dampkap gebruiken tijdens het koken. Tijdens het koken van eten komt er veel vocht vrij. Het is daarom belangrijk om de dampkap te gebruiken wanneer u bezig bent met eten koken. Zo voorkomt u vochtproblemen in huis. Het is daarnaast ook belangrijk om altijd voldoende aanvoer te hebben van verse lucht door een raampje of ventilatierooster open te zetten.

Wasgoed drogen. Uw wasgoed kunt u het beste buiten drogen of in de droger doen. Zo voorkomt u nare geurtjes en vochtproblemen in uw woning. Is dit echter niet mogelijk, zorg er dan voor dat uw wasgoed op een plek staat die niet verwarmd is en waar een raampje open kan om frisse lucht binnen te laten.

Professionele vochtbestrijding. Blijft u ondanks bovenstaande tips last houden van vocht? Dan kan je Noaqua inhuren... wij zijn gespecialiseerd in vochtbestrijding.

Noaqua, je vochtspecialist voor:
Vochtbestrijding Kortrijk - Kelderdichting Kortrijk - Opstijgend Vocht Kortrijk

Je specialist in Vochtbestrijding voor Kortrijk en regio.


" Noaqua doet beroep op de CCT vochtdiagnose omdat deze test uitsluitsel geeft over je vochtprobleem. Het is mogelijk dat er zich een vochtvlek aftekent op je muur. Maar hiermee is nog niet gezegd dat er ook een probleem is met vocht aan de binnenzijde van je muur. De CCT diagnose heeft hierover uitsluitsel.

  • Door het gebruik van een verkeerde test zijn veel vochtbestrijdingwerken niet nodig. Hier kan je veel geld besparen.
  • De Calcium Carbide Test wordt enkel door Noaqua gebruikt als vochtdiagnose. Dit maakt ons uniek.
  • De Calcium Carbide test van Noaqua wordt door het WTCB aangeraden als degelijke en correcte test.
Waarbij kunnen we je helpen?
Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie
vochtbestrijding Kortrijk
vochtbestrijder Kortrijk

Neem nu je eerste stap en pak eindelijk dat lelijke vochtprobleem aan


Vraag je Gratis Diagnose.

Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie

Vraag je Gratis Diagnose.
Ik zoek een geschikt bedrijf

Ik zoek een geschikt bedrijf. Ik zoek een geschikt bedrijf.

Wil je besparen op je Opstijgend Vocht Factuur?