Vochtbestrijding regio Brugge. Je referentie voor Condens, Opstijgend Vocht en Natte kelders.

Noaqua bespaart je geld dankzij zijn unieke manier van testen.


" Vocht kan erge schade aan uw huis toebrengen zoals het afbladeren van verf of verrotting. U hebt uw droomhuis gebouwd en wanneer dit vocht uw interieur begint af te takelen kan u depressief worden. Het is geweten: voorkomen is beter dan genezen en dus is het beter te leren het vocht te controleren voor het je huis kan beschadigen. Het zal uw huis energie efficiënt en comfortabel houden en schimmelvorming tegen gaan.

Vocht helpt de groei van schimmels. Het kan zelfs problemen voor uw gezondheid veroorzaken. Vocht hangt af van het klimaat in de plaats waar uw huis gebouwd is. Vocht kan binnendringen in huizen die niet goed geïsoleerd zijn. Er zijn 3 manieren om vocht uit het huis te krijgen: Luchtstroom, Goede materialen en Warmteoverdracht.

Als uw huis niet aan deze drie criteria voldoet zal er zich zeker een vochtprobleem voordoen. Van deze drie zijn het de luchtstromen die het vocht het beste uit het huis helpen. Omdat lucht de eigenschap heeft om langs eender welke vorm of pad te bewegen zal het zeker het vocht meenemen uit hoeken, scheuren en gaten. De andere twee processen zijn echt trage processen. De materialen vertragen de diffusie van het vocht maar zal het nooit volledig tegengaan. De temperatuur waarbij water begint te condenseren noemen we het condensatiepunt. Wanneer de luchttemperatuur zakt tot dit punt zal het vocht in de lucht beginnen condenseren bij de eerste aanraking met koude oppervlakten. Als dit contact met de muur is, zal het leiden tot vochtige muren. Vocht op de muren zal leiden tot problemen met de muren, de zolder en de fundamenten, de oorzaak hiervan is het klimaat.

Vocht controleren

Vocht bevindt zich in bijna ieder onderdeel van het huis dat afgesloten is en geen luchtbeweging ondergaat. Om dit tegen te gaan zal u moeten isoleren en het vocht op een correcte manier controleren.

Hier zijn enkele punten om in overweging te nemen terwijl u de controle over het vocht voorbereidt voor uw nieuwe huis.

• Hou houten constructie weg van contact met de grond
• Installeer een drainage systeem dat vocht in de grond van uw huis wegleidt, zodat het water uw huis niet bereikt
• Leg een watervaste laag aan tussen uw fundering en de eerste vloerplaat om het opstijgen van water te voorkomen
• Breng een vocht beschermende laag aan om te verhinderen dat de muur water opneemt
• Leidt het water rondom de fundering af zodat de hydraulische druk op uw fundering afneemt
• Installeer een 6 mm diffusie barrière aan in de kruipruimte zodat vocht van de grond niet kan binnendringen in de kruipruimte

Hoe vocht voorkomen op de muren?

• Installeer een polyethyleen grond bedekking in de kruipruimte
• Maak een helling die water van het huis wegleidt
• Breng een vocht barrière aan
• Breng een door vocht ondoordringbaar membraan aan tegen de fundering om het water insijpelen te voorkomen
• Maak een drainage die geen contact heeft met de muren

Vocht is een echt probleem voor huiseigenaars. Vocht dringt het huis gemakkelijk binnen en als er geen uitweg naar buiten is, hebt u een probleem. Dus, denk eraan uw huis te ventileren en stel uw interieur bloot aan zonnelicht. Een vochtprobleem kan eenvoudig voorkomen worden, maar is moeilijk terug te verwijderen.

Noaqua, je vochtspecialist voor:
Vochtbestrijding Brugge - Kelderdichting Brugge - Opstijgend Vocht Brugge

Noaqua, behandeling Opstijgend Vocht regio Brugge.


“ Mogelijks is er geen vocht in je muur maar heb je wel een vochtige muur. Dit komt omdat je enkel een uitwendig vochtprobleem hebt. De beste manier om te controleren of je een probleem hebt met inwendig vocht in je muur is door een CCT scan te doen. Alleen Noaqua maakt hiervan gebruik.

  • Door het gebruik van een verkeerde test zijn veel vochtbestrijdingwerken niet nodig. Hier kan je veel geld besparen.
  • NoAqua is de enige vochtexpert die gebruik maakt van de Calcium Carbide Test om te bepalen of je wel echt een vochtprobleem hebt.
  • Experten in de sector zijn het over eens dat de vochttest van Noaqua de beste vochttest is en je een correct resultaat / oplossing garandeert.
Waarbij kunnen we je helpen?
Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie

Neem nu je eerste stap en pak eindelijk dat lelijke vochtprobleem aan


Vraag je Gratis Diagnose.

Ik zoek een geschikt bedrijf Ik zoek informatie

Vraag je Gratis Diagnose.
Ik zoek een geschikt bedrijf

Ik zoek een geschikt bedrijf. Ik zoek een geschikt bedrijf.

Wil je besparen op je Opstijgend Vocht Factuur?