behandelingcheckcheckclipboarddiagnosefacebookgluegoogle-pluskwaliteitselecttwitteryoutube

Veelgestelde vragen

Wil je advies? Wij antwoorden graag op al je vragen. Misschien vind je hieronder al een antwoord. Is dat niet zo, stuur jouw vraag zeker door !

 • Mijn behangpapier komt los. Maar hoe weet ik zeker dat ik te maken heb met opstijgend vocht?

  Loshangend behangpapier kan het gevolg zijn van opstijgend vocht. Zeker als ook het pleister onder dat papier verkleurt en/of afbrokkelt. Misschien zijn er ook andere symptomen zoals een muffe geur. Maar als je nog twijfelt, dan neem je best meteen contact op met onze specialisten voor een grondige analyse.

 • Kan ik vochtige muren niet gewoon bekleden met aluminiumfolie?

  Hoe goed sommige oplossingen ook klinken, de enige goede aanpak is een grondige. Want met een verse laag verf, nieuw behang of een bekleding met aluminiumfolie, neem je de oorzaak van het probleem niet weg. Na verloop van tijd worden de vochtplekken toch weer zichtbaar. Lees meer over de oorzaken van opstijgend vocht.

 • Waar komt dat opstijgend vocht eigenlijk vandaan? Hoe komt het dat ik er last van heb?

  De precieze oorzaak van vochtproblemen is niet altijd even makkelijk op te sporen. Soms staan gebouwen gewoon op een slechte plaats, bijvoorbeeld in een gebied met een hoog waterpeil of veel grondvocht. Soms zijn huizen ook fout gebouwd. Daarom doe je best beroep op specialisten. Een behandeling heeft pas zin als zij een grondige analyse hebben uitgevoerd en een juiste diagnose van het probleem hebben gesteld.

 • Is opstijgend vocht gevaarlijk?

  Een huis met vochtproblemen is ongezond om in te leven. Dat staat vast. Opstijgend vocht veroorzaakt schimmels en zelfs zwammen. Er is al vaak een verband aangetoond tussen wonen in een vochtig huis en problemen met allergieën en luchtwegen. Lees meer over de risico’s van opstijgend vocht.

 • Kan ik niet gewoon wat extra stoken en de muren uitdrogen?

  Met extra verwarming los je het probleem niet op. Het gaat je alleen maar handenvol geld kosten. Een vochtige muur is een koude muur en dus moet je al extra stoken om je huis op te warmen. Daarom kan je beter meteen de hulp van een specialist inschakelen om je vochtprobleem op te lossen.

 • Er staat zwarte schimmel op mijn muur? Komt dat door opstijgend vocht?

  Niet noodzakelijk. Het kan ook door condensatie zijn. Een gemiddeld gezin produceert per dag om en bij de 10 liter water in de vorm van condensatie. Gewoon al door het uitademen van warme lucht wordt er vocht geproduceerd. Als die in aanraking komt met een koude muur of vloer, krijg je vocht. Heb je twijfels over de oorzaak van jouw vochtproblemen? Neem contact op met onze specialisten voor een grondige analyse.

 • Wat is injectie? Hoe werkt dat?

  De behandeling komt er op neer dat je chemische producten injecteert in de muur en zo een horizontale barrière creëert. Die producten zijn waterwerend en houden het opstijgend vocht dus tegen. Dat kan zowel een pasta, een gel of een vloeistof zijn. Elke methode heeft zijn voordelen en kwaliteiten in heel specifieke situaties.

 • Is injecteren schadelijk voor het milieu?

  We willen natuurlijk wel je problemen met opstijgend vocht oplossen. Maar dat mag niet ten koste gaan van het milieu of de gezondheid van je gezin. Daarom is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn onze producten volledig conform de nieuwe milieuwetgeving en werken we onder meer met watergedragen producten.

 • Kan ik dat niet zelf? Is er geen goede doe-het-zelf oplossing?

  Vocht is een vreemd beestje. Met de foute behandeling riskeer je dat het probleem in geen tijd terug de kop op steekt. Daarom pakken wij het probleem grondig aan. We kunnen terugblikken op ruim 40 jaar ervaring in vochtbestrijding. En dus kunnen onze technisch adviseurs elke situatie juist inschatten. Het spreekt voor zich dat je eerst een vrijblijvende offerte krijgt. Achteraf doen we natuurlijk een kwaliteitscontrole. Lees hier meer over onze aanpak.

 • Ik zie een beetje op tegen zo’n werken. Zet dat niet heel mijn huis op stelten?

  Wij doen er alles aan om je woning - zo snel en zo goed mogelijk - terug aangenaam en mooi te maken om in te leven. En dus doen wij meer dan alleen maar behandelen. We bieden je een echte totaaloplossing. We herpleisteren ook de behandelde muren als jij dat wenst. En als we onze klanten mogen geloven, zijn onze vakmensen zowat de properste in de sector.

 • Wat zijn die witte korrelige vlekken op de muur?

  Wat je ziet zijn hygroscopische zouten die door het pleisterwerk heen komen. En zelfs als de muren zijn geïnjecteerd, kunnen deze zouten het nieuwe pleisterwerk nog altijd aantasten. Dat is niet alleen lelijk, de hoge zoutconcentraties verhinderen ook het optimaal uitdrogen van muren. Om die zouten tegen te houden, plaatsen wij een noppenfolie. Daarop komt dan het nieuwe pleisterwerk.