behandelingcheckcheckclipboarddiagnosefacebookgluegoogle-pluskwaliteitselecttwitteryoutube

Opnieuw vocht na behandeling?

Opstijgend vocht

Vochtproblemen zijn vaak hardnekkig en duiken zelfs na behandeling opnieuw op. Dit betekent opnieuw loskomende plinten en pleisterwerk. Om dit scenario te vermijden, geven we jou graag enkele tips mee.

 1. Zorg voor een juiste diagnose 

  Een juiste diagnose vaststellen is key voor een correcte behandeling. Om exact te meten hoe vochtig jouw muur is, maken we gebruik van een calciumcarbidetest. Deze test zorgt ervoor dat we het vochtprobleem correct en grondig kunnen behandelen.

 2. Zorg voor een correcte injectie

  Injecties tegen opstijgend vocht moeten met de nodige aandacht voor de situatie uitgevoerd worden. Zorg er dan ook voor dat je dit laat uitvoeren door een specialist die weet waarmee hij bezig is.

 3. Laat je muren uitdrogen 

  Vele mensen willen zo snel mogelijk van het vochtprobleem verlost zijn. Begrijpelijk, maar toch is het belangrijk dat je de muur niet te snel af werkt. 
  Hygroscopische zouten kunnen er immers voor zorgen dat je muur wit uitslaat.  Deze zouten zitten in het grondwater dat zich een weg baant naar je muren. Hoewel jouw muren uitdrogen na de vochtbehandeling, blijven de zouten zitten. Deze trekken bijgevolg vocht uit de binnenlucht en beginnen te kristalliseren. Het resultaat hiervan is dat de zouten je plinten opnieuw los duwen. Vermijd dit door je muren te laten uitdrogen. Daarna kan je een noppenfolie aanbrengen vooraleer te herpleisteren.  De noppenfolie verhindert dat de zouten luchtvochtigheid kunnen aantrekken.  En als ze geen vocht kunnen aantrekken, kunnen ze geen schade meer veroorzaken.

 4. Conclusie 

  Een vochtprobleem is niet snel opgelost. Zorg ervoor dat dit op een correcte en professionele manier aangepakt wordt. Dit kan jou in de toekomst veel werk besparen. 


  Last van vocht? Aarzel niet om ons te contacteren.