behandelingcheckcheckclipboarddiagnosefacebookgluegoogle-pluskwaliteitselecttwitteryoutube

Onze werkwijze bij tevreden klant Mia

Opstijgend vocht

Nadat ons werk erop zat, gingen we luisteren hoe Mia de samenwerking ervaren heeft. “Ik ben héél tevreden” vertelde ze ons. “Matthias en Hans kwamen hun afspraken stipt na en alle werken zijn binnen de afgesproken termijn afgerond!”

Mia nam contact met ons op nadat de muren van haar woning in hartje Hasselt al een tijdje te maken hadden met opstijgend vocht. Ze had dit al rap opgemerkt aan de welbekende symptomen, namelijk: afbladerende verf in combinatie met afschuwelijke vochtplekken. Na de initiële offerteronde kwam NoAqua als beste uit de bus! 

We konden al snel aan de slag. Collega’s Matthias Barthels en Hans Doscche gingen ter plaatse eerst even polshoogte nemen, want we moeten steeds eerst de oorzaak van het vochtprobleem vinden. Pas na de nodige vaststellingen konden we een correcte analyse maken voor een duurzame oplossing. Anders ben je slechts bezig met de symptomen te bestrijden, in plaats van de kern van het vochtprobleem aan te pakken. Vandaar is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat vochtbestrijding niet op één dag kan worden afgehandeld.

Onzichtbare waterkering

We begonnen met het verwijderen van het aangetaste pleisterwerk. Daarna boorden we meerdere gaten in de muur — op vaste afstanden van elkaar — om deze vervolgens te injecteren met siliconen. Het is zeer belangrijk om rekening te houden met de muurdikte. Wij gebruikten microsiliconen, aangezien deze diep tot in de muur dringen en vervolgens reageren met het aanwezige silicium. Enkel zo krijg je een ondoordringbare zone die opstijgend vocht weet tegen te houden. “Noem het gerust een onzichtbare waterkering”, legt Hans uit.

Ondanks het opstijgend vocht na dergelijke behandeling niet langer kan stijgen, gaan de aanwezige zouten in de muur kristalliseren en zo het nieuwe pleisterwerk aantasten. Om dat tegen te gaan, plaatsten we eerst een folie tot op één meter hoogte.

Gaatjes boren in aangetaste muurEerst boren we gaatjes onderaan de aangetaste muur.

Vaardigheden

Bij oudere huizen, zoals dat van Mia, stoten we tijdens de werken af en toe wel eens op verrassingen. Zo stelden we meer dan eens vast dat men vroeger de elektriciteitskabels wel eens los in het pleisterwerk durfde te steken. Dat zijn zaken waar we ons niet aan verwachten, maar wel voor een extra uitdaging zorgen indien ze zich voordoen. Er komen dus nog heel wat andere vaardigheden aan te pas bij vochtbestrijding. Het voorkomen en behandelen van vocht is één zaak, maar daarna werken wij de muren ook steeds netjes af met nieuw pleisterwerk.

Wij nemen ook steeds de tijd om de werken goed voor te bereiden. Zo zorgen we ervoor dat zowel de vloer als het meubilair ten alle tijde goed beschermd zijn. Dit is aangenaam voor de huisbewoner(s), omdat we op die manier de woning elke avond steeds netjes achterlaten. Bovendien bespaart ons dit veel poetswerk achteraf.

De muren worden afgewerkt met een verse laag pleister.

Eindresultaat

Nadat ons werk erop zat, gingen we luisteren hoe Mia de samenwerking ervaren heeft. “Ik ben héél tevreden” vertelde ze ons. “Matthias en Hans kwamen hun afspraken stipt na en alle werken zijn binnen de afgesproken termijn afgerond!” Leuk om te horen, want wij bij NoAqua zijn pas tevreden als de klant tevreden is!

Zo, Mia is van haar vochtige muren verlost en na het bezoek van de schilder ziet haar woning er ongetwijfeld terug als nieuw uit!

Eens het pleisterwerk is opgedroogd, zie je niets van de behandeling.

Denk je zelf met een vochtprobleem te zitten? Neem gerust contact met ons op!